Select Page

Če bi jaz odločal(a) o zaposlovanju mladih

V sredo, 16. marca, smo se dijaki in dijakinje 3. letnika gimnazije, en mesec po zadnjem srečanju, ponovno udeležili spletne razprave, ki je potekala v sklopu projekta Šola ambasadorka evropskega parlamenta (EPAS). Tokrat se je video konferenci pridružil evroposlanec dr. Milan Zver in skupaj s slovenskimi dijaki razpravljal o problemu zaposlovanja mladih.

Pogovor se je začel s kratkim nagovorom koordinatorke projekta EPAS in direktorice Inštituta za politični menedžment Tjaše Božič. Takoj za tem pa nas je nagovoril evroposlanec dr. Milan Zver. Na tokratni razpravi smo dijaki slovenskih srednjih šol podajali predloge in stališča o zaposlovanju mladih. Tudi tokrat smo bili razdeljeni v tri sklope po tri šole. Po predstavitvi vsakega sklopa je sledil odgovor dr. Milana Zvera ter pojasnilo o izvedljivosti vsakega od predlogov.

Predlogi dijakov 3. letnika Gimnazije Ilirska Bistrica tokrat niso bili predstavljeni v živi razpravi, saj smo to mesto prepustili šolam, ki letos še niso predstavljale svojih predlogov v okviru razprav projekta EPAS.

Smo pa predloge o zaposlovanju mladih sestavili in jih posredovali evroposlancu, ki bo nanje podal odgovor. Predloge si lahko preberete v priponki.

Razprave smo se vsi veselili, saj menimo, da je problem zaposlovanja mladih velik in je tesno povezan z našo prihodnostjo.

Na YouTube povezavi si lahko ogledate posnetek razprave Če bi jaz odločal(a) o zaposlovanju mladih.

Galerija slik

Lea Vodopivec, dijakinja 3. A/IB


(Število obiskov: 132)
Dostopnost