Select Page

V okviru predmeta poslovno komuniciranje bo v sredo, 19. 5. 2021, od 12.30 do 14.05 v učilnici št. 7 za dijake 3. R/IB organizirana delavnica medijske pismenosti. V primeru zaprtja šole oziroma izvedbe pouka na daljavo bo delavnica izvedena preko aplikacije Zoom.

Delavnica v trajanju dveh šolskih ur v prvem delu obsega spoznavanje s pomenom informiranega državljana, medijske pismenosti in različnih načinov, s katerimi si lahko pomagamo pri prepoznavanju dezinformacij in lažnih novic. V drugem delu pa bodo dijaki sami, preko praktičnega dela v skupinah, reševali izzive v povezavi z medijsko pismenostjo. Delavnica tako odgovarja na potrebo po izobraževanju o informiranosti, saj smo v moderni digitalni dobi vsakodnevno bombardirani z množico (spletnih) novic in informacij, ki pa niso vedno preverjene in točne. Dijaki se bodo tekom delavnice na zabavnih primerih naučili, da je potrebno informacijo preveriti, preden jo širimo naprej ter kako jo preveriti.

Delavnica je za dijake brezplačna in poteka v okviru projekta Lovci na lažne novice, ki ga izvaja Inštitut za politični menedžment v sodelovanju s Časorisom. Projekt je sofinanciran s strani zunanjega ministrstva Združenih držav Amerike.


(Število obiskov: 34)
Dostopnost