Select Page

petek, 27. 9. 2019, od 11.55 do 12.20, atrij OŠ Antona Žnideršiča

OŠ Antona Žnideršiča v petek, 27. 9. 2019, ob 11.55 v atriju OŠ Antona Žnideršiča organizira Podnebni štrajk Ilirska Bistrica: skupaj za podnebno pravičnost.

Dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica, ki se bodo zborovanja udeležili, oddajo razredniku svojo namero za udeležbo in soglasje staršev, da se zborovanja lahko udeležijo (tako polnoletni kot mladoletni dijaki). Ti dijaki imajo v petek, 27. 9. 2019, opravičeno odsotnost od pouka 5. šolsko uro. 6. šolsko uro je pouk po urniku.

Predstavnik dijakov Gimnazije Ilirska Bistrica na zborovanju prebere pismo podpore, s katerim bo izražena podpora in solidarnost s protestniki.

Dijaki, ki se nameravajo udeležiti protesta, pripravijo transparente z okoljsko tematiko oziroma razlogi protesta, poskrbijo za glasbeno spremljavo, petje, piščalke, ropotulje ipd.

Dijaki gimnazijskega programa, ki imajo v petek, 27. 9. 2019, predviden obvezen ogled gledališke predstave v okviru Linhartovih srečanj v Kulturnem domu v Postojni, lahko na protest odidejo po predstavi, ko se vrnejo iz Postojne. Tudi za te dijake velja enak način opravičevanja kot za ostale dijake in kot ostali dijaki imajo 6. šolsko uro pouk po urniku.

Program Podnebnega štrajka Ilirska Bistrica:

Ob 11.45 – zbor protestnikov v atriju OŠ Antona Žnideršiča

Ob 11.55 – osrednji del shoda: pozdrav, predstavitev namena, mladi spregovorijo, česa nočejo oziroma kaj jih skrbi ali jih je strah. Predstavnik dijakov Gimnazije Ilirska Bistrica prebere pismo podpore.

Ob 12.20 – zaključek protesta in odhod nazaj v šolo. 6. šolsko uro, tj. ob 12.30, je tudi za udeležence protesta pouka po urniku.

Udeleženci protesta poskrbijo za varnost in za to, da za sabo ne puščajo smeti. Kljub glasnosti, naj bo shod kulturen, brez izgredov, ki bi izničili namen protesta.

Vodstvo šole


(Število obiskov: 34)
Dostopnost