Select Page

Ilirska Bistrica, 7. november 2014

Septembra 2004 je v sodelovanju Ministrstva za znanost, šolstvo in šport, Šolskega centra Postojna in Občine Ilirska Bistrica luč sveta ugledala gimnazija v Ilirski Bistrici, ki je bila dolgoletna skrita želja Bistričanov.

10_13-1Vodstvo Šolskega centra Postojna, profesorji, starši in dijaki prve generacije bistriških gimnazijcev smo se podali na pot v neznano in z dobrim sodelovanjem, vztrajnostjo ter trdim delom previharili vse viharje na poti do prve splošne mature v šolskem letu 2007/2008.

V letošnjem šolskem letu naša šola praznuje 10. obletnico delovanja, ki smo jo obeležili s slavnostno prireditvijo v petek, 7. novembra 2014, v Domu na Vidmu. Skozi odisejado Gimnazije Ilirska Bistrica so nas popeljali naši bivši in sedanji dijaki s pesmijo, recitacijami, plesom in igro. Na odru je zaigrala in razprostrla svoja krila mladostna razigranost, talentiranost in suverenost. Tadeja Logar, Teja Gale in Tery Žeželj so subtilno recitirale lastne pesmi, ki so bile nagrajene na literarnih natečajih. Svoj pevski talent sta pokazala tudi Tina Križman in Blaž Česnik. Naše Pume so spretno vtkale baletne korake v moderno plesno točko. Omeniti je treba odlično odigran dramski prizor Jutro pri Iskrovih v igralski zasedbi Emanuele La Cognata, Deje Dekleva, Žige Tomažiča, Leona Žagarja, Eme Poklar in Mariane Rolih. Večer so sklenili Gregor Volk, Erik Čebokli in Rok Mikuletič s priredbo ljudske pesmi in avtorsko skladbo. Med gosti na prireditvi je bila tudi mlada umetnica in modna oblikovalka ter maturantka prve generacije bistriških gimnazijcev Andreja Kranjec, ki se je predstavila s svojo razstavo slik v preddverju Doma na Vidmu. V avli ilirskobistriškega kulturnega doma so svoja dela predstavili tudi člani fotokrožka Gimnazije Ilirska Bistrica.

V ospredju so bili naši zlati maturantje v letih 2008–2014: Ida Štemberger, Maja Kuridža, Eva Raspor, Gregor Šajn, Kerry Mahne in Monika Derenčin, na katere smo še posebej ponosni. Prav oni so potrditev, da naša mlada šola uspešno sledi izzivom časa.

To je bil večer spominov, nostalgije, dosežkov in 10-letnih uspehov Gimnazije Ilirska Bistrica, ki se bo zapisal v zlato knjigo spominov.

Hvala vodji Gimnazije Ilirska Bistrica profesorju Gorazdu Brnetu, vsem profesorjem, dijakom in donatorjem, ki ste s svojimi idejami, pridnim delom in denarnimi prispevki pomagali sooblikovati prelep večer. Posebna zahvala velja profesorici Katji Koren Valenčič, ki je idejno zasnovala in tankočutno povezovala celotno prireditev. Naši šoli pa lahko za popotnico rečem: »Še na mnoga leta!«

Tamara Rojc, prof.


(Število obiskov: 82)
Dostopnost