Select Page

S projektom mednarodne mobilnosti Leonardo da Vinci mobility smo na Gimnaziji Ilirska Bistrica pričeli v šolskem letu 2011/12, namenjen pa je praktičnemu usposabljanju dijakov, ki so vključeni v strokovno in poklicno izobraževanje. Udeleženci mednarodne mobilnosti so zato naši dijaki programa tehnik računalništva. Prva generacija dijakov, ki je odšla na praktično usposabljanje z delom v tujini, je bila hkrati tudi prva generacija, ki je v šolskem letu 2012/13 zaključila program tehnik računalništva in opravljala poklicno maturo na Gimnaziji Ilirska Bistrica. Na praktično usposabljanje z delom v tujini so odšli v tretjem letniku junija 2012, in sicer v mesto Derry na Severnem Irskem.

SpletV četrtek, 3. oktobra 2013, sta Rok in Kerry, dijaka 4. letnika programa tehnik računalništva, ki sta se udeležila druge mednarodne mobilnosti oz. izmenjave, v Knjižnici Makse Samsa predstavila letošnjo izmenjavo, in sicer sta bila na praktičnem usposabljanju z delom v mestu Barcelos na Portugalskem. Običajno traja mobilnost tri tedne. Dijaki imajo v tem času priložnost spoznati delček kulture, življenja, jezika in seveda delovnega procesa v podjetjih, ki se ukvarjajo s področjem dela, ki ustreza njihovi stroki.

V okviru tretje mednarodne mobilnosti dijaki tretjega letnika programa tehnik računalništva v letošnjem šolskem letu odhajajo na Finsko v mesto Jyväskylä. Kandidati se lahko prijavijo na izmenjavo z izpolnjeno prijavnico pri svojem razredniku do torka, 15. oktobra 2013.

Prijavnica za praktično usposabljanje z delom v tujini.

Dolores Keš,
mentorica mednarodne mobilnosti

Fotoarhiv Gimnazije Ilirska Bistrica


(Število obiskov: 40)
Dostopnost