Select Page

V torek, 7. julija 2020, so se na Gimnaziji Ilirska Bistrica zbrali maturanti 8. generacije programa tehnik računalništva na podelitvi spričeval spomladanskega roka poklicne mature 2020 in tako zaključili štiriletno srednje strokovno izobraževanje. Posebnost te generacije je, da so priprave na maturo v času epidemije novega koronavirusa od 16. marca do 18. maja potekale na daljavo.

8. generacija maturantov programa tehnik računalništva na Gimnaziji Ilirska Bistrica

Zlata maturanta Gašper Perovič (v sredini desno) in Matija Tomažič (v sredini levo) s predstojnikom Gimnazije Ilirska Bistrica Gorazdom Brnetom (skrajno levo) in razrednikom Klavdijem Logarjem (skrajno desno)

Poklicno maturo je v spomladanskem roku opravljalo 13 dijakov programa tehnik računalništva. Uspešnih je bilo vseh 13, kar je 100 % uspešnost. Uspešnost letošnje generacije maturantov programa tehnik računalništva je tako visoko nad slovenskim povprečjem, ki znaša 92,59 %. Povprečno število točk je bilo zavidljivih 18,2, kar je prav tako visoko nad slovenskim povprečjem, ki znaša 16,01 točk. Najuspešnejša med maturanti sta bila Gašper Perovič in Matija Tomažič, ki sta dosegla 22 točk in s tem pridobila laskavi naziv »zlati maturant«. Matija Tomažič je dosegel tudi izjemen uspeh pri izpitu iz matematike, saj je zbral vse možne točke. Za boro 1 točko se je naziv »zlati maturant« izmuznil Nejcu Franku, ki je zbral 21 točk. Luka Vadnjal pa je dosegel odličnih 20 točk. Najnižje število doseženih točk je bilo 14.

Dijaki in dijakinja so z uspešno opravljeno poklicno maturo pridobili naziv tehnik oziroma tehnica računalništva. Maturitetna spričevala sta jim podelila predstojnik Gimnazije Ilirska Bistrica Gorazd Brne in razrednik Klavdij Logar. Po podelitvi so se na njihovih obrazih zarisali zadovoljstvo, ponos in sreča. Rezultati letošnje poklicne mature kažejo na to, da so dijaki maturo vzeli resno in se dobro pripravili na pisne in ustne izpite. Profesorje so pozitivno presenetili, zato jim čestitamo v imenu celotnega učiteljskega zbora in želimo veliko sreče na nadaljnji študijski oziroma poklicni poti.

Iskrene čestitke vsem našim maturantom poklicne mature!

Galerija slik

Vodstvo šole