Select Page

V četrtek, 10. decembra 2020, smo odprli svoja – letos razmeram ustrezno – virtualna vrata in obiskovalce povabili k doživetju življenjskega in delovnega utripa naše šole. V spletnem okolju aplikacije Zoom smo obiskovalcem predstavili izobraževalna programa gimnazija in tehnik računalništva, na daljavo pa so lahko po lastnem izboru sodelovali pri pouku strokovnih in splošnoizobraževalnih predmetov s področij multimedije, računalništva, naravoslovja, družboslovja in tujih jezikov.

V uvodnem delu sta Sara Počkaj in Matic Dovgan, dijaka drugega letnika gimnazije, osvetlila šolske in obšolske dejavnosti, kaj počnemo, ko smo v šoli, in kaj, ko smo izven nje. Prikazala sta, kako poteka pri nas v času trenutnega zaprtja šol pouk na daljavo, in predstavila poklice, ki jih lahko opravljamo z zaključenima programoma, ki ju izvajamo na naši šoli. Za predah smo si ogledali posnetek pevskega zbora Gimnazije Ilirska Bistrica, ki je zapel pesem Erica Claptona Tears in Heaven. Uvodnemu delu je sledil obisk pouka. Obiskovalci so se porazdelili v skupine in po lastnem izboru aktivno sodelovali pri pouku angleščine, psihologije, kemije, oblikovanja spletnih strani, računalniškega programiranja in multimedije.

Prijetno presenečeni smo bili obiska številnih obiskovalcev. Upamo, da se v tako velikem številu srečamo tudi v živo. Nenazadnje se bližajo tudi informativni dnevi, ki bodo potekali v petek in soboto, 12. in 13. februarja 2021. Vabimo vse osnovnošolce, bodoče dijake, ki se še odločate, kam bi se vpisali po končani osnovni šoli, da se udeležite bodisi virtualnega bodisi “ta pravega” informativnega dne, ko vam bomo podrobneje predstavili izobraževalna programa gimnazija in tehnik računalništva ter ostale dejavnosti Gimnazije Ilirska Bistrica.

Galerija slik

Dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica