Select Page

Literarni natečaj je namenjen literarnim ustvarjalcem/ustvarjalkam iz Slovenije in tujine, ki pišete v slovenskem jeziku in ste starejši od 15 let.

TEMA: (Brez)mejno potovanje nagovarja brezmejnost izkustvenih pogledov: lahko so intimni, reflektivni, družbeno-kritični, fantazijski, filozofski; obči ali povezani s trenutnimi razmerami stanja, v katerega se je ujel naš svet. Naj vas vodi domišljija in vam lasten način pisanja!

SODELOVANJE: Sodelujete lahko s pesniškimi ali proznimi besedili, ki so nastala v zadnjem obdobju in še niso bila objavljena ali predstavljena na literarnih srečanjih JSKD ali drugih literarnih dogodkih. Število poslanih prispevkov je omejeno na največ 5 pesmi ali največ 5 strani proznega besedila.

Besedila naj bodo zapisana v wordovem dokumentu, klasična pisava, velikost 12, enojen razmik, leva poravnava (izjema poezija), brez posebnih grafičnih in drugih oblikovanj, dodatkov in fotografij. V levem zgornjem robu na prvem listu napišite svojo šifro, vsa besedila naj imajo naslove, če je to predvideno.

Vsak prispevek mora biti jezikovno urejen in označen s šifro (bodite izvirni pri izbiri besed za šifre); podatke o avtorju je potrebno vpisati v spletno prijavnico, ki je dodana razpisu.

PRIJAVA: Prispevke v wordovi priponki (npr.: šifra.doc) pošljite po elektronski pošti na e-naslov: oi.koper@jskd.si, zadeva: Literarni natečaj, hkrati pa izpolnite tudi e-prijavnico, ki jo najdete na naslednji povezavi PRIJAVNICA

ROK PRIJAVE: Šifrirana besedila in e-prijavo je potrebno oddati do 30. novembra 2020.

Prejem besedila in spletno prijavo vam bomo potrdili na vaš e-naslov v najhitrejšem možnem času.

NAGRADE: 

  1. nagrada: udeležba na literarnem izobraževanju v organizaciji JSKD
  2. nagrada: enoletna naročnina na revijo Mentor
  3. nagrada: prvenka Drseči svet Nine Medved

POTEK: Vsa prispela besedila bo pregledala komisija (v branje dobijo samo šifrirana besedila), ki bo pripravila izbor treh najboljših proznih ali pesniških besedil.

O izboru in načinu predstavitve boste obveščeni preko elektronske pošte.

Dodatne informacije: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Koper, Kidričeva ulica 46, 6000 Koper in Območna izpostava Izola, Ulica Giordano Bruno 8, 6310 Izola.

oi.koper@jskd.si, oi.izola@jskd.si, 031/645-413